Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 38 találat

Kukoricasaláta mexikói módra

Az öntethez valókat összekeverjük. A paradicsompaprikát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjével együtt. Végül, mindent összeforgatunk és a hűtőben pihenni hagyjuk. Grillhúsok ... tovább

Cajun fűszerkeverék

A fűszerek mennyisége szárítva és őrölve értendő. A hozzávalókat jól összekeverjük és légmentes dobozban tároljuk. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Csirke fajita

A felforrósított olajban a lebőrözött, kicsontozott és vékony csíkokra vágott csirkemellet az egyik fej finomra vágott hagymával kevergetve süssük 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kis darabokra vágott paprikát, hagymát, ... tovább

Perzsa lencseleves

A felforrósított olajban a lereszelt zöldségeket megpirítjuk. megfűszerezzük, majd a lencsét hozzáadva, liternyi vízzel felöntjük. Puhára főzzük és botmixerrel összetörjük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük. ... tovább

Mentás uborka raita

Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és ... tovább

Taco fűszerkeverék

Az alapanyagok szárítottak és őröltek. A hozzávalókat keverjük össze és tároljuk jól zárható üvegben. Kb. fél évig áll el. ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Egyiptomi vöröslencse leves

Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel ... tovább

Csirkeszárny paradicsomos chilimártásban

A csirkeszárnyakat három részere vágjuk, a szárnyvégeket más alkalomra eltesszük. A többi részt, sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintjük és bő olajban tíz percig sütjük. Közben a felhevített olajban a finomra ... tovább

Mexikói sertéscsülök zöld chilivel

A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a ... tovább